Ha die herfst

Ja, we kunnen er wel heel hard overheen praten en net doen of we van niets weten. Onze koppen in het zand steken en heel tegendraads op onze flipflops blijven lopen. Iedere ochtend in onze meest koele outfits springen en rijkelijk smeren met factor 30. Maar het is gewoon een feit. Het is september. Ook al zijn we de afgelopen twee weken ontzettend verwend, het valt niet meer te ontkennen. Die herfst staat te popelen. En dan kun je dat wel heel hard gaan zitten ontkennen, maar wie hou je dan voor de gek?

Begrijp me niet verkeerd, ik ontken het einde van de zomer al jaren achter elkaar. Als ik kon kiezen, was het 12 maanden per jaar boven de 20 graden. Ik ben één van de laatsten die het licht van de zomer uitdoet. Vorig jaar was er echter een omslag. Ineens voelde de herfst anders. Terwijl ik met Elisa een herfstvensterbank aan het inrichten was, pufte ik in de eerste weeën weg. Niet veel later was Sarah daar. Vorig jaar was het niet erg dat de herfst begon. Het was goed. Alles was goed, hoe kon het ook anders met zo’n mooi kind. Herfst had niet meer die donkere lading die het voor mij altijd heeft gehad. Daardoor ga ik dit jaar niet moeilijk doen. Ik heb geen zin in een winterdepressie en een sip bekje omdat het “zo naar en donker is buiten”. Ik ga proberen de mooie dingen te zien die ieder seizoen te bieden heeft. Meestromen met de seizoenen in plaats van je verzetten. Want wat levert verzet je op? Juist, geen hol.

Dit jaar ga ik herfsttechnisch voor een combinatie van alles wat maar gezellig en warm is. Ik wil picknicken met de meiden in een bos vol herfstbladeren. Chocolademelk drinken, met veel slagroom. Dozijnen kaarsen zullen gebrand worden. De vuurkorf gaat deze herfst aan, of ie het nou wil of niet. Ik heb zin in dikke vesten, fluffy sjaals en geitenwollen sokken. We spelen spelletjes aan de grote tafel en we maken knutseldieren van bladeren, eikels en kastanjes. De rode wijn kan weer worden ingeslagen, geopend en geleegd. Ik reis naar Kopenhagen en ga voor het eerst een Scandinavisch herfstgevoel ervaren. We gaan Sint Maarten lopen, vroege pepernoten kopen, urenlang lezen in mooie boeken en drankjes drinken in leuke kroegjes met dito mensen terwijl de regen tegen de ramen striemt. Terug lachen naar oranje pompoenen en de fleecekleden vermenigvuldigen Ons in het bos verwonderen over al die felle kleuren en op zoek gaan naar eekhoorns en Eddie de egel. Nieuwe recepten proberen met ingrediënten uit het seizoen. En genieten. Zo hard we kunnen.

 

 

 

Heb je dit al gelezen?

8 reacties

  1. Inderdaad ben het helemaal met u eens, laat maar komen de herfst, het

   heeft wel wat, maar daar na de sneeuw, ijzel, en regen, mag wel

   overgeslagen worden, hup naar het voor jaar, veel beter,toch.

   kus.

 1. Heerlijk toch de herfst, kale bomen, krijgen we meer licht

  in huis, meer kou, vroeg donker, kachel aan, verlang

  alweer naar het voorjaar.jullie ook.

  groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.