Alleen op citytrip naar Kopenhagen! Deel 1

Vliegen naar Kopenhagen

Bijzondere plekken op de wereld zien, andere culturen leren kennen, verdiepen in historie en andere klimaten ervaren. Allemaal wauw. Toch heb ik nooit erg verre reizen gemaakt, het bleef binnen Europa. Barcelona, Keulen, Parijs, Florence, Venetië, de Ardennen, Kissamos, Matala, Toscane, Gdansk en de Waddeneilanden. Ik ben er allemaal geweest en dat waren erg mooie ervaringen, maar ik wilde naar India! Naar Zuid-Afrika! Er was altijd wel een reden dat ik niet voor die lange, verre reis ging die ik wel graag wilde maken. Iets met: nu niet, maar het komt later nog wel. De afgelopen jaren werd mijn behoefte aan die verre reis minder. Mijn behoefte om alleen om reis te gaan, groeide echter. Want dat was iets wat ik ook nog nooit gedaan had. En ook best spannend vond, lees dit blogje over alleen op reis gaan maar. Een paar maanden geleden was ik het zat. Het was NU of NOOIT! Dus ik boekte mijn solotripje naar Kopenhagen: relatief dichtbij en een gemoedelijke stad.

Afgelopen vrijdag stapte ik op Airport Eelde in een minivliegtuig en hop, om half 10 stond ik op Deense bodem! Het regende en ik kon de bus niet vinden. Ook een huurfiets was onvindbaar. Lekker begin. Maar nadat ik mezelf een schop onder m’n hol had gegeven, kocht ik een combikaart voor het openbaar vervoer, vroeg ik waar ik de bus richting centrum kon vinden en niet veel later stapte ik uit voor Tivoli. Gillende mensen en de geur van oliebollen. En weer die regen. Ik schoot wat plaatjes en samen met m’n trolley rende ik snel via het Raadhuis winkelstraat Stroget in. Die me erg deed denken aan de Kalverstraat. Sowieso had ik een wat Nederlands gevoel bij Kopenhagen, wat het vertrouwd maakte maar daardoor ook een minder buitenlands, avontuurlijk gevoel gaf (volgende keer toch maar naar India haha).

Toen was het tijd richting mijn kamer te gaan die ik bij Rent a Room Copenhagen boekte. Ik zat in de wijk Amager, relatief dichtbij het centrum en Christiania en meerdere parken en water. De bus stopte voor de deur en er waren meerdere supermarkten (Netto en Lidl) in de buurt. Ik kreeg een schattig eenpersoonskamertje en voelde me gelijk thuis. Na wat skypen met het thuisfront, die zich prima vermaakten, sloeg ik allerlei lekkere dingen in bij de Netto. Altijd leuk in een vreemde stad: de producten in de supermarkt checken en kijken of er een nieuwe favoriet tussen zit. <3 Daarna liep ik nog wat rond door de wijk. Een leuk kringloopwinkeltje, een gezellige interieurwinkel met planten, een kneuterige boekenwinkel en een heavy gitaarshop, alles was wel te vinden in de enorm lange straat Amagerbrogade. Die avond heb ik vooral heel erg lui in mijn bed een plan voor de volgende dag gemaakt, een wijntje gedronken, foute films gezien en geprobeerd de Deense ondertiteling te doorgronden. Wat een ingewikkelde taal is dat nog!

Ik boekte mijn kamer bij Rent a Room Copenhagen via Booking.com. Ik heb vanwege de kosten een hostel overwogen, maar achteraf ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb. Ik merkte dat ik na een dag wandelen en veel indrukken behoefte had aan rust. En dat kreeg beppe hoor! De hele vierde verdieping had ik de eerste nacht voor me alleen. Ook ideaal was de keuken waar je kon koken, afwassen en koffie en thee nemen zoveel als je wilde. De badkamer daarentegen was niet oké. Veel vocht op de muren, de wasbak viel zowat van de muur en de douche lekte. Gelukkig was een verdieping lager een nette, schone douche waar ik met mijn handdoekje heen gewandeld ben. Ook weer opgelost.

En toen was het tijd om te gaan slapen. Tot morgen, wordt vervolgd!

Heb je dit al gelezen?

12 reacties

 1. Ik vind het heel knap van je, zo alleen, en je kon je verstaan baar

  maken, en alles is goed gegaan.

  De Lidl is ook overal, en daar kan je goed terecht.

  Mooi duidelijk verhaal, mooie foto”s.

  Wat word je volgende reis.

  Groet.

  1. Het was heel leuk hoor! Had wel wat meer zon gewenst, maar hey dat heb je niet in de hand he 🙂 En ze spreken daar gewoon Engels dus dat kwam wel goed qua verstaanbaar maken.
   Volgende reis ga ik hard over nadenken en sparen. Ga je ook een keer mee?

 2. Elisa dat lijkt mij ook een goed idee, wij als vrouw

  samen een weekendje de hort op.

  Gaan eerst sparen, en het moet dan wel mooi weertje zijn.

  Mamma als tolk, dat is zo heerlijk.

  kus.

 3. Dag mooie vrouw!
  Hoe herkenbaar…dat komt ‘ooit’ nog wel. Zo mijmer ik over Australië en Thailand. Denk dat ik vriendlief jou blogs laat lezen, dan mag ik vast ook op reis;-P… Al denk ik ook: 3 dagen best lang zonder thuisfront en veilige havens.
  Dank voor je mooie verwoording van innerlijke processen. -X- een worstige lezeres

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.