Alleen op citytrip naar Kopenhagen! Deel 2

 

In deel 1 kon je al lezen dat ik alleen op citytrip naar Kopenhagen ging. Vandaag deel 2 voor de liefhebber. 🙂 Mét veel foto’s natuurlijk! Zaterdagochtend vertrok ik na een ontbijt en een douche richting fietsenwinkel. Kopenhagen per fiets verkennen, dat leek me erg leuk en handig. Helaas waren de fietsenwinkels of dicht, of ze gingen al om 14 uur dicht. Of er moest worden betaald met creditcard die ik niet heb. Never mind, ik besloot wederom voor bus en wandelen te gaan. Eenmaal in het centrum liet ik mij rondvaren op een boot, lekker muf en het was leuk om de stad vanaf het water te zien. En heel erg koud! Mijn muts en ik waren sowieso beste vrienden in Kopenhagen. (En de zon heeft zich letterlijk 0% laten zien.) Op een bepaald moment vaarden we langs een plek waar een groep mensen stond. Op de boot pakte iedereen z’n camera en begon verwoed foto’s te maken. Ik dacht: Met alle respect, maar wat is er zo spannend aan dit groepje mensen? En keek de andere kant op, want daar waren interessantere bouwwerken te bewonderen. Pas uren later realiseerde ik me dat dat de plek van de Little Mermaid, één van de grote toeristische trekpleisters van Kopenhagen, geweest moest zijn… Echt weer wat voor mij haha.

Na deze gure boottocht liep ik door richting Amalienborg. Ik viel met m’n neus in de boter. Precies toen ik aankwam wisselden de wachters. Ik heb echt respect voor deze jongens. Ze staan twee uur lang doodstil op een rij het gebouw te beveiligen en te wachten totdat ze afgelost worden. Ik zou al drie keer flauwgevallen zijn, maar zij doen dat gewoon. In de kou. Zonder koffie. Of mobiel. Respect. Na een formeel schouwspel had ik het wel weer gezien en liep ik door naar de Marmorkirken. Wat een prachtig gebouw is dat, binnen én buiten. Ik zat een tijdje op een kerkbankje te genieten van het mooie plafond en de kaarsjes.

Het prachtige plafond van de Frederiks Kirke
Het prachtige plafond van de Frederiks Kirke

Door de kou en de regen had ik steeds trek. Tijd voor een dikke hamburger met koffie bij Sunset Boulevard in Stroget. Kon ik gelijk de Rundetaarn bekijken. En welja, ik beklom hem ook gelijk maar even. De entree was 3 euro dus dat viel reuze mee. Erg leuk was dat er vrij wifi was én een kunstexpo halverwege de toren. Verrassing! Er was veel gevarieerde kunst vanuit Art Money. Erg leuk was een object rond een klein studiootje waar papier en potloden lagen. Je kon daar zelf een tekening maken en die bij het kunstwerk hangen, waardoor het groeide. Leuk bedacht!

Na tig omwentelingen kwam ik aan op de top van de toren, waar wederom de regen om je oren sloeg maar het uitzicht veel goedmaakte. Superleuk om de stad vanaf circa 35 meter hoogte te zien!

 

Na al dat geklim en gewandel was ik toe aan mijn kamertje! Ik zette daar een gezonde salade in elkaar, toverde de fles wijn weer tevoorschijn, stak kaarsjes aan en keek Third Person (prachtige film, aanrader). Rond middernacht viel ik omver van de slaap dus daar ging ik. Op naar dag 3! Zzzzzzzzzzzzzzzzz…

Goedemorgen, dag 3 en tevens alweer mijn vertrekdag. Wat gaat dat snel zeg. Ondanks dat ik mijn thuisfront mis, heb ik nog zoveel te zien in Kopenhagen. Dus om 8 uur sta ik naast mijn bed om mijn kamer op te ruimen en vervolgens vertrek ik richting Christiania, the freetown. (Had ik al gezegd dat het veel regende en koud was? Nee he.) Ik was wel erg vroeg want het was uitgestorven in Christiania, op een paar vroege vogels na. Ik kan me voorstellen dat deze plek overdag met een zonnetje een stuk gezelliger aanvoelt. Wel was ik onder de indruk van de vele streetart, wow!

Daarna heb ik nog een stuk langs het water gewandeld, eenden begroet en naar de bijzondere brug gezocht waar B. het over had (niet gevonden helaas). En Toen ineens -ik vond het superleuk om alleen weg te zijn hoor en Kopenhagen beviel me ook- was ik het zat. Ik zat boordevol nieuwe indrukken en prikkels en ondanks dat er nog veel meer te zien en te doen was, wou ik naar huis! Goeie timing Tas, want ik moest ook naar het vliegveld. 🙂 ’s Avonds werd ik opgehaald door mijn grote en kleinste lieverds en een dagje later zag ik mijn middelste lieverd ook weer. Heerlijk!

Hierna komt er nog 1 blogpost met tips over Kopenhagen en over alleen op reis gaan. En dan zal ik jullie niet meer lastig vallen met Kopenhagen-aanverwante zaken. 🙂

Heb je dit al gelezen?

4 reacties

 1. O Tas wat een mooi stuk en een goeie kijk op al dat

  prachtige waar je foto”s van hebt gemaakt.

  Druil weer, daar, maar ze hebben toch ook wel zon,

  volgende keer weten wanneer die dan schijnt,

  Kunnen ook een weekendje Rusland doen, lijkt

  mij zo mooi, geboorte land van Laura.

  Maar dat zal dan wel een week moeten worden,

  is zo veel te zien.

  Horen wel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.