Bedankt 2016, hallo 2017!

En zo zijn we ineens op de laatste dag van 2016 aangekomen. Wat ging het weer snel! En wat is er veel gebeurd! Ik ga alles noemen wat in me opkomt en als je zin hebt, lees je gewoon lekker mee.

 • Sarah’s eerste oud&nieuw. Ze sliep prima, die is niet zo snel bang. Verder groeide ze enorm, kreeg ze tanden en loopt ze al stukjes aan de hand en is het een supervrolijke baby.
 • Elisa ging naar een nieuwe school, omdat de oude helaas sloot. Gelukkig ging ze met een groepje vriendinnen en bevalt het haar goed op haar nieuwe school. Ook had ze een prachtig balletoptreden in Martiniplaza en zit ze sinds kort op een vechtkunst, wat ze prachtig vindt.
 • B. kreeg een nieuwe baan waar hij veel dankbaar werk doet en veel leert. Zo fijn dat hij werkt heeft in zijn vakgebied!
 • Ik zocht en netwerkte en had meerdere gesprekken, maar tot nu toe heb ik nog geen concrete baan. Wel heb ik nieuwe contacten opgedaan, durf ik meer qua netwerken en begin ik het zelfs leuk te vinden. Die baan gaat er komen begin 2017, dat is één van mijn goals voor het nieuwe jaar!
 • Ik nam afscheid van mijn site puurinjevel.nl en begon met een schone lei en nieuwe invalshoek op lotsofloena.com. Op dit lifestyleblog deel ik berichten over creativiteit, inspiratie, Groningen en af en toe over mijn privèleven. Het voelt goed, deze nieuwe start. Het past bij mijn persoonlijke ontwikkeling die ik de afgelopen tijd heb doorgemaakt. Ik focus me meer op mijn creatieve kant en onderzoek hoe ik deze kant verder kan ontwikkelen.
 • In het verlengde hiervan heb ik allerlei creatieve uitingen weer opgepakt. Ik ben weer gaan schilderen en tekenen. Ik ben weer aan de slag gegaan met het maken van websites in WordPress (en maakte 2 websites waar ik heel trots op ben!)
 • Ook heb ik nieuwe creatieve technieken verkend. Ik deed aan speksteen bewerken en metaalstempelen, maar deze vond ik niet heel bevredigend. Geeft niks, experimenteren mag!
 • De knooptechniek Macramé heeft echter mijn hart gestolen met geknoopte plantenhangers en wandhangers als resultaat.
 • Ik schreef me onlangs in bij Etsy, een punt op mijn dromenlijst dat ik al lang voor me uitschoof om allerlei stomme redenen. In 2017 ga ik m’n shopje vullen met mijn creaties, zin in!
 • En niet te vergeten: mijn eerste soloreisje naar Kopenhagen. Ook weer een ding van mijn dromenlijst die ik kan afvinken.

2016 in een notendop. En what about 2017? Nou, genoeg plannen! Schrappen, prioriteiten stellen en plannen zijn belangrijke peilers voor komend jaar. Zoals B. heel treffend zei: Je bent met 18 projecten tegelijk bezig, vind je het gek dat je gestresst raakt en je niks naar jouw tevredenheid afrond? Het is teveel en je bent te perfectionistisch. Daar lekt al je energie naartoe.

Daar ben ik het mee eens, het was echt een mooie eyeopener. Dus dit creatieve brein gaat duidelijke doelen stellen, schrappen en plannen. Een aantal daarvan zijn in ieder geval:

 • Herinneringen blijven maken met m’n meiden en B.
 • Een baan vinden waar ik blij van word en die bij mij past en niet een die alleen maar energie kost.
 • Mijn Etsyshop inrichten en mijn eigen crea-lijn opzetten.
 • Creatief bezig blijven met schilderen, tekenen, websites, tekstschrijven etc.
 • Mijn studie Nima online marketing afronden.
 • Pilates en/of yoga blijven doen.
 • Reiki 1 behalen.
 • Minder perfectionistisch. Fouten maken mag en experimenteren is leuk!
 • Vaker doen alsof ik gek ben en gewoon doen wat ik wil. Dat voelt zo vrij en relativeert.

Dat lijkt me eerst wel weer even genoeg. En dan nu: een heel gezellige oudejaarsavond voor iedereen en een mooi en ontspannend 2017!

 

Heb je dit al gelezen?

5 reacties

 1. Heb vol bewondering gelezen, wat heb je veel gedaan, wat ik niet wist,

  vind je het vreemd dat je dan moe word.

  maar je bent goed bezig, maar wil zoveel dingen gelijk, en dat kan

  natuurlijk niet, dus goed plannen.

  Jij bent niet iemand om als een zombie de hele dag achter een telefoon te zitten,

  daar word je ook niet vrolijk van.dus gewoon verder zoeken, en dan

  in 2017 moet het toch gaan lukken, en werk waar je gelukkig van word,

  Het jaar 2017 word een jaar, met veel positive dingen.

  Een goed uit einde en een mooi, vrolijk,veel liefde,en gezondheid,in 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.