Film: Captain Fantastic

Captain Fantastic

Och. Wat was dat een mooie film. Het is nu drie dagen geleden dat ik Captain Fantastic zag en hij zit nog steeds in mijn hoofd. Het raakte me. De sfeer, de karakters, de manier van leven van deze familie… Ik moest niet huilen, maar wel bijna. En als ik nu weer onderstaande scene zie, dan raakt het me weer. Ik ga geen informatie over de film verklappen, want ga hem vooral zelf zien! Maar de film zette me aan het denken. De manier waarop de vader zijn kinderen opvoedt. Wat vind ik daar van? Het inspireerde me. Bepaalde overtuigingen en opvoedingsmethoden spraken me erg aan. En zou ik kunnen, en willen, leven in een gebied waar je totaal zelfvoorzienend bent?

Soms verlang ik daar naar. Terwijl ik niet helemaal weet hoe dat zou zijn. De film deed me denken aan mijn jeugd. We groeiden op in het bijna noordelijkste puntje van Nederland, vlak aan zee. Er was daar weinig en toch zo veel. We waren lang niet zelfvoorzienend, maar toch herkende ik in Captain Fantastic allerlei dingen van mijn jeugd. We renden de hele dag door onze enorme tuin. We bouwden hutten. We vaarden in een rubberbootje door de sloot en vingen bloedzuigers. We plukten verse appels, peren, bessen, kruiden en groenten zo uit de tuin. Ik leerde allerlei kruiden herkennen en ik ken ze nog steeds. We gingen amper naar de huisarts, want mijn vader had een boek over geneeskrachtige kruiden en daar stond bijna alles in wat je nodig had. Het was een prachtige plek.

Net als deze film. Prachtig en met voldoende stof tot nadenken. Gaat dat zien! Oh, en luister vooral ook onderstaand nummer even. Mooi.

Wat vond jij van de film Captain Fantastic?

 

Heb je dit al gelezen?

3 reacties

 1. Inderdaad Natasja, het was eerst heel erg wennen, van de drukte van

  Amsterdam, naar het stille Noorden, had heel erg heimwee naar

  het westen, familie misten ik voor al, maar om de zo veel tijd.

  kwamen ze langs, of wij bij hun, voor jullie kinderen was het een

  paradijs waar we woonde,, met veel speel plek, en frisse lucht, gezond fruit, en de rust,

  maar soms knaagt het aan mij, om wat meer bij de bevolking te wonen,

  niet midden in de stad, maar wel vlak bij.

  Zoals in de film, woonde er voor ons ook zo”n familie, klopt dat, en ken

  nog meer families die zo leven, ieder doet lekker hoe ze willen leven, en opvoeden..

  Moet nog wel de film zien.

  Kus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.