Denderz Groningen: kind- én oudervriendelijk :-)

Zondagochtend 11.30 uur. We fietsen door het centrum. Enigszins doelloos, want het is zondag en dan doen we het liefst dingen zonder plan. Elisa was naar een skatefeestje en Sarah zat bij mij voorop de fiets. En toen ineens: daar was hij. De alom bekende koffiebehoefte, menig ouder met vroeg opstaande kinderen wel bekend. 🙂 Al jaren liep ik er tegenaan dat er vrijwel geen leuke plekken in Groningen zijn waar je lekker kunt koffiedrinken of lunchen en dat je baby/peuter/kleuter zich ook goed kan vermaken. Ja, oké, iedere McDonalds heeft doorgaans een speelplek, maar echt gezellig kun je die keten niet noemen. En Ikea, erg goed geregeld voor kinderen. Maar vaak druk en je wil wel eens wat anders. Dus toen ik een tijdje geleden hoorde over Denderz en dat het zo kindvriendelijk zou zijn, was ik erg benieuwd!

 

Toen we binnenkwamen, liepen we allereerst tegen de conceptstore met baby- en kinderspullen aan. Had ik niet verwacht, ik dacht louter een lunchroom in te stappen. Dat was even omschakelen, maar toch ook wel leuk om even te snuffelen tussen de spulletjes. Toen we verder de ruimte in liepen, zagen we ruime zitplekken met banken, tafels en achterin de grote speelhoek. Ik hou van het lichte hout, de pastelkleuren en zachte speelattributen. Het was nog erg rustig toen wij er waren dus we konden kiezen waar we gingen zitten. Achterin stond een lekkere bank, daar ploften we neer. Sarah ging rustig op haar buik liggen en kijken naar een ander kindje dat wat te eten kreeg. Daarna ging ze lekker spelen en konden wij rustig onze red velvetcake wegeten. 🙂

red velvetcake en babyvoedingJe merkte ook aan de andere ouders dat zij rustig konden zitten zonder de hele tijd op hun kind te hoeven letten. Best relaxed! Tegelijk kom je makkelijk met andere ouders in contact via je kind. Als je daar belangstelling voor hebt natuurlijk. Ik vind het soms best leuk ongedwongen ervaringen met andere ouders uit te wisselen. Ook daar is Denderz een geschikte plek voor.

Denderz

Leuke kaartjes en andere spulletjes

Kleding en speelgoed

Pluspunten Denderz

  • Grote, overzichtelijke speelplek voor baby’s en grotere kinderen met zachte vloermatten en leuke speelattributen
  • Erg sfeervol ingericht met pastelkleuren, veel licht hout en leuke accessoires
  • Je mag je eigen babyvoeding geven en er is een magnetron om het op te warmen, handige slabbers en bestek
  • verschoonplek mét parfumvrije billendoekjes (die ik thuis altijd gebruik, maar geregeld vergeet onderweg)
  • Het personeel was erg vriendelijk en behulpzaam
  • Een aantal dagen in de week is er een kapper aanwezig, best een handige combi. Ook worden er early dinners, mom in balance workshops en andere leuke activiteiten georganiseerd. Hier heb ik zelf tot nu toe niet aan meegedaan, al gaat daar vast binnenkort verandering in komen.

Verbetertips (niet om de zeur uit te hangen, maar positieve feedback vanuit de klant is altijd een kans voor een bedrijf)

-Er is een buitenterrasje en daar staat een speeltoestel. Erg uitnodigend is het echter niet, mede doordat de sfeer van binnen niet doorgetrokken is naar buiten. Ik zou daar alles een lekkere verfbeurt geven en het speelhoekje aantrekkelijker maken. Speeltoestel weg en bijvoorbeeld een zandbak (al zorgt dat wel weer voor veel zand binnen, misschien niet ideaal) of hetzelfde principe als binnen met zachte vloermatten en speelgoed.

-Waarschijnlijk vinden veel klanten het winkelgedeelte een voordeel. Zelf had ik de conceptstore niet gelijk bij binnenkomst verwacht. Het voelt daardoor wat commercieel aan. Natuurlijk is Denderz ook geen liefdadigheidsinstelling, maar qua gevoel had het wellicht leuker geweest als de conceptstore aan de zijkant in een hoekje had gezeten. Wat minder de aandacht op de shop en wat meer aandacht op dat waar we voor kwamen: gezellig koffie drinken en onze baby lekker zien spelen.
Overigens is het wel leuk dat het winkeltje vrij unieke producten heeft die je niet zomaar overal kunt kopen. Erg leuk voor een kraamkadootje of een verjaardag.

Al met al geef ik Denderz een dikke pluim en komen we zeker nog vaker langs. Volgende keer inclusief Elisa van 9 jaar, eens kijken wat zij er van vindt!

www.denderz.nl

Heb je dit al gelezen?

4 reacties

  1. Zonder gekheid, inderdaad een leuke plek. Wel wat duur en niet echt kaart voor de allerkleinsten, maar leuk om met de kleine (en grote) meid te zijn.

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.