Liefde voor zwart-wit mandala’s <3

Jaren geleden volgde ik een cursus tekenen en schilderen bij kunstenares Ellis Veldstra. Dit was via de USVA, erg betaalbaar en vaak ervaren docenten. Eén van de technieken die ik daar leerde was met oliepastelkrijt tekenen op zwart papier. Ik tekende moeder Teresa en dat pakte goed uit. Uiteindelijk leek ze meer op een bozige man, maar de techniek vond ik erg interessant en het contrast tussen zwart en wit (en grijs) heel mooi.

20160708_152403_resized

Onlangs had ik zin om iets met zwart papier te doen. Ja, dat heb je toch wel es. Je wordt wakker en je denkt: Zwart papier. Dat gaat het worden vandaag. Ofzo. In ieder geval, ik had er zin in en klooide wat met een witte stift. En toen ineens ontstond dit:

IMG_7735
Deel 1
IMG_7755
Deel 2
IMG_7761
Klaar!

En nu ben ik een beetje verslaafd geworden aan het tekenen van deze mandala’s. En aan het vinden van DE witte pen die het allerbeste tekent. Ik heb al de Edding, de Sakura jelly roll, de Sakura Pen touch en witte gelpennen van Hema geprobeerd. De ene stagneert na een tijdje tekenen, de ander dekt niet volledig. Ik zoek nog even door. Én ik teken door, want wat is dit leuk! 🙂

 

 

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

 1. Prachtig, net echt.

  Natasja je houd er zo van, altijd al naar de kunstacademie gewild,

  maar vonden dat daar geen toekomst in zat, je wou ook kapster

  worden, je maakt zulke mooie dingen, schilderen, tekenen, haken,

  breien, dat is zo heerlijk, ga zo door.

  Groetjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.