Mag ik jou iets wensen?

kerstwens

Hé, jij daar. Mag ik jou iets wensen? Iets moois? Mag ik je wensen dat je je kerstdagen doorbrengt in een warm huis met een dicht dak. Met heerlijk eten en dito drankjes. Met mensen waar je van houdt, die er altijd voor je zijn. Mag ik je wensen dat je geraakt wordt. Door de warmte en de liefde om je heen die je tijdens kerst extra intens voelt.

Mag ik je wensen dat je vanuit deze warmte en veiligheid ook denkt aan de mensen die het koud hebben. Die geen lichtjes zien, behalve misschien nog ergens binnen in hun hoopvolle hart. Hoop op beter. Hoop op warmer. Hoop op iets moois. Of hoop op een dag zonder verlies, zonder angst of pijn. Of een warme deken. Want ze hebben geen bed meer.

Ik denk niet dat ze dit bericht lezen. Want als je geen bed hebt, heb je zeker geen internet. En eigenlijk hebben ze concreet ook geen hol aan deze goedbedoelde wens. Een wens maakt geen warmte, vult je buik niet en laat de gemisten niet terugkomen. En toch blijf ik wensen. Want het is een heel klein stukje positiviteit, een druppel op een gloeiende plaat. Maar beter één druppel dan geen.

Onze Edukans schoenendoos met toiletartikelen en schoolspullen is onderweg naar een meisje tussen de 5 en 9 jaar. Toen ik de doos inleverde, kreeg ik een speculaasje. Ik denk dat zij nog nooit een speculaasje heeft gehad. Ook denk ik dat zij geen kerstboom heeft thuis. Want thuis is weg. En waar ze thuishoort is allang niet meer duidelijk.

Het is maar één doos. Maar het is iets, het is een kleine kerstwens die samen met allemaal andere wensen richting kinderen gaat. Kinderen die er allemaal niks aan kunnen doen. Die slachtoffer zijn van de puinhopen op aarde. Een hart onder de riem, in een doos die Elisa mooi versierde en met zorg heeft gevuld met bruikbare en lieve spulletjes. Hopelijk geeft het ze wat warmte, een glimlach. En hoop op meer, op een dag.

 

 

 

 

Heb je dit al gelezen?

1 reactie

 1. Toen ik dit las, was precies het goeie woord.

  Wij wensen de mensen prettige kerstdagen en een gelukkig

  nieuwjaar, maar wij weten beter, hoeveel ellende er op de

  wereld is, en als wij al die ellende op t.v.zien, dan willen

  wij ze allemaal helpen, en om dan net te doen, dat de wereld

  zo mooi is, word door mensen veroorzaakt, die mogen ze van

  mij afschieten.

  Gelukkig is het bij ons nog niet, zo, en gaan gezellig met de

  hele familie bij elkaar, courmetten, maar de gedachten zijn we

  wel bij hun.

  Mooi van Elisa, om een ander kindje blij te maken.

  Lekkere kerstdagen, en een vrolijk en gezond 2017

  Lieve foto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.