Veluwe als kampeerplek: Oog in oog met wilde zwijnen

We kampeerden in een enorme tent in de bossen van de Veluwe. Iedere ochtend uit je tent stappen en uitkijken op een bos dat aan het ontwaken was; prachtig! Wat ik spannend vond: er was ieder moment de kans een wild zwijn of een groot hert tegen te komen. Dus toen we op een warme middag met een grote tas vol picknickfood de bossen in stapten, verwachtte ik heel wat. Als een volleerd detective speurde ik achter iedere boom en struik. Hé! Een zwijn! Oh nee, het is een stuk hout… En zo ging het een aantal keerz. Totdat we ineens aan de horizon van een stoffig zandpad een silhouet zagen. Ja! Een megagroot wild zwijn!

Wat tof! Helaas was ik te laat om een foto te maken, want het dier bedacht zich niet en rende gelijk de veilige bossen weer in. Na onze picknick op een heuvel met uitzicht op heel veel bomen (logisch in een bos), liepen we verder. We waren al weer bijna terug bij onze tent en ik had me er al bij neergelegd dat we geen wilde jongens meer zouden tegenkomen. Totdat…ja! Daar stond er weer een. Ik weet niet wie er verbaasder was, het zwijn of wij. We staarden elkaar een tijdje aan. Hey, daar bewoog nog iets! Elisa riep: ‘Kijk! Een kleintje!’ En warempel, daar liep een mini wild zwijntje (die in al hun mini-heid nog best groot zijn) achter de mama aan. Wat een mooi plaatje. Ik maakte snel een foto en toen lieten we deze guys weer met rust.

Voldaan kwamen we terug bij de tent. Nooit geweten dat ik zo dol was op boswandelen. Maar met een soort wilde-dieren-speurtocht er aan vast gekoppeld, is dit toch wel een nieuwe hobby van me geworden. Nature meets Natasja, haha.
Elanden vind ik zulke toffe dieren, dus binnenkort/volgend jaar/weet ik het wil ik heel erg graag op elandenspeurtocht. In Noorwegen! Met aurora borealis!

Tot die tijd hebben we natuurlijk deVeluwe-foto’s nog. Veluwe, tot gauw!

Ik geef toe, het is een crappy foto. Ik had helaas mijn zoomlens niet mee en op deze guys aflopen is geen goed idee liet ik me vertellen. Helemaal als ze kleintjes hebben, kunnen ze nogal agressief reageren. Zie je mij al door dat bos racen met een kudde wilde zwijnen achter me aan??! Juist.. :)
Ik geef toe, het is een crappy foto. Ik had helaas mn zoomlens niet mee en op deze guys aflopen is geen goed idee liet ik me vertellen. Helemaal als ze kleintjes hebben, kunnen ze nogal agressief reageren. ZIe je mij al door dat bos racen met een kudde wilde zwijnen achter me aan??! Juist.. 🙂

 

Heb je dit al gelezen?

5 reacties

  1. Kijk toch uit met die beesten, voor je het weet zit je boven

    op zo”n rug, of je moet het leuk vinden, jammer dat ze hier

    nog niet aan stieren vechten doen, dat is pas leuk, op

    zo”n rug, zal het maar niet proberen.

    kus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.