Over

Hoi! Ik ben Natasja Loeffen (1980) en op mijn lifestyleblog lotsofloena.com vind je inspirerende artikelen over creativiteit, kunst, lifestyle, Groningen, recepten en het ouderschap (waar ik alles van weet met 2 dochters van 9 en 1 jaar ;-)).

Al mijn hele leven houd ik van creatief bezig zijn. Dingen creëren, uren verdwijnen en helemaal opgaan in schilderwerk of houtzagen in de schuur van mijn vader. Na een paar uur weer terug op aarde komen en me realiseren dat ik het koud had en stijve spieren kreeg. Doordat ik zo gefocust bezig was, merkte ik dat tijdens het creatieve proces helemaal niet. De zogeheten hyperfocus. Heerlijke momenten waren dat.
Op school was handvaardigheid mijn favoriete vak en het was ook geen verrassing dat ik graag naar de kunstacademie wou. Om allerlei redenen heb ik die stap toen niet gezet en uiteindelijk ben ik Communicatie gaan studeren . Hier kon ik maar een beperkt deel van mijn creativiteit in kwijt, vooral in tekstschrijven. Daarnaast was ik jaren druk met fotografie. Door mijn scherpe oog voor detail en mooie kleine geluksmomenten haal ik uit fotografie nog altijd veel voldoening.

Na een burnout en een periode van zelfontplooiing en bezinning ontdekte ik dat ik opnieuw meer met mijn behoefte aan creëren wil doen. Mijn hoofd uitzetten (NIET denken, maar DOEN!!) mooie dingen maken en daar een heel voldaan gevoel van krijgen. Het maakt me gelukkig, het is wie ik diep van binnen ben. Mijn energie gaat er van stromen en dat gevoel is goud waard.

Inspiratie doe ik overal op. Thuis, onderweg, op internet, via mijn dochtertjes. Uit films, uit de natuur. Uit gesprekken met vreemden of juist mensen die heel dichtbij staan. Het is simpelweg openstaan voor mooie dingen. Het gaat vanzelf.

Mijn missie is mensen een klein beetje inspiratie en geluk geven via mijn creaties. Daarom lotsofloena.com. Enjoy!